תשעת הדברים אותם חייב בהוצל"פ חייב לדעת בנושא איחוד תיקים טרם יגיש את הבקשה
1. חייב בהוצאה לפועל אשר כנגדו ישנם מספר תיקים בהוצאה לפועל, יכול להגיש בקשה מסודרת לאחד אותם במסגרת תיק יחיד. תיק זה יקרא מעתה תיק האיחוד. הבקשה לאיחוד התיקים חייבת לכלול, בין היתר: שאלון מלא, תצהיר, כתב ויתור על סודיות, צילום של רישיון הרכב אם יש כזה לחייב. צילום של טופס הארנונה כאשר הוא טופס מעודכן לתקופה שלשישה חודשים אחרונים. הסכם שכירות בתוקף או לחילופין, במידה והדירה קנויה, נסח טאבו של הנכס. צילום חשבונות אחרונים של מים, חשמל, טלפון וכל זאת לשישה החודשים האחרונים. בנוסף יש לספק את צילום חשבונות הבנק הקשורים לחייב. פירוט בצילומים של חיוב כרטיסי אשראי. צילום תלושי המשכורת בשלושת החודשים הקודמים למתן הבקשה וכן נתונים לגבי הוצאות להם הוא מחויב מכורח המציאות. במידה ולחייב ישנה/ו בת/בן זוג, יהיה עליו להביא את כל המסמכים לעיל עבורם גם כן. רצוי לקבל את הייעוץ המשפטי המתאים מעו"ד הוצאה לפועל מיומן בטרם הגשת הבקשה. עוה"ד יוכל לסייע רבות בעריכת תצהיר פרטים חשובים באופן מקצועי כך שסיכויי קבלתה יהיו גבוהים יותר. דעו כי ההחלטה היא בסופו של עניין החלטת הרשם והיא עשויה להיות בעלת השפעה רבה על חיי החייב לשנים הבאות.
2. הגשת בקשה, כלשעצמה אינה מפסיקה או משהה את ההליכים כנגדך. זאת, כל עוד רשם ההוצל"פ טרם קיבל את בקשת האיחוד ונתן צו איחוד.
3. מיד לאחר הגשת בקשת איחוד תיקים, רשם ההוצל"פ, יטיל עליך, החייב, צו עיכוב יציאה מישראל.
4. במעמד הגשת הבקשה עליך החייב מוטלת החובה לשלם סכום של 3% לכל הפחות מתוך סך החובות בתיקי ההוצאה לפועל. מדובר על חובות כפי שמופיעים במחשבי ההוצאה לפועל. המשמעות היא שאם מתקיים הליך בהוצאה לפועל לבירור טענתך כנגד חובות בתיק זה או אחר, לא תהיה לזה השפעה של ממש עד למתן החלטה בפועל.
5. מזמן הגשת בקשת איחוד תיקים ועד להחלטה בבקשה, עליך החייב מוטלת החובה לשלם, כול חודש, סך נוסף של שלושה אחוזים מסך החוב, אלא אם רשם ההוצל"פ מבקש אחרת. דהיינו, זהו הכלל הבסיסי אולם במקום שישנם נימוקים תומכים, אפשר להגיש בקשה לתשלום מופחת או לבקש דחייה של מועד תחילת התשלום. ההחלטה הינה לפי שיקול דעתו של רשם ההוצל"פ.
6. בבקשה פרט ככל שניתן על נכסיך במשך חמשת השנים האחרונות אשר קדמו להגשת איחוד התיקים וכן על כל חובותיך כולל אלו שאתה מתנגד להכרזה שלהם ככאלו, אלו אשר בגינם אולי מתנהל הליך משפטי שטרם הוכרע במועד הגשת הבקשה.
7. חקירת יכולת, לברור יכולתך הכלכלית תתנהל בטרם תתקבל ההחלטה על ידי הרשם. מומלץ להתייעץ בעניין עם עו"ד הוצאה לפועל לפני הדיון.
8. רשם ההוצל"פ עשוי לדחות את הבקשה לאיחוד אם זה סבור, לדוגמה, כי מסרת בבקשתך או בחקירה של יכולות ההחזר, פרטים חסרים או כוזבים. אם לא סיפקת את כל המידע על הנכסים או פירוט מקיף של חובות אחרים או למשל במידה ולאחר שהגשת את בקשת האיחוד נפתח נגדך תיק נוסף ולא הודעת על כך בכתב לתיק ההוצל"פ שבו הוגשה הבקשה
9. במידה ורשם ההוצאה לפועל החליט לספק לך צו איחוד הוא בהחלט יכול להתנות אותו בתנאים שונים כגון ערבון, זמן תשלומים ועוד- כל אלו כתנאי לאישור איחוד התיקים.
כל האמור לעיל הינו מידע כללי בלבד, יתכן חסר וחלקי. אין להסתמך עליו. בכל מקרה יש לפנות לייעוץ משפטי ספציפי.